Ezzel a felütéssel kaptunk levelet az egyik téli hűtőrács takaró maszkot vásárlónktól, amit most változtatás nélkül közlünk. Ha már előfordult a Te autóddal is, hogy nem melegszik a hűtővíz, vagy csak szeretnéd, hogy gyorsabban melegedjen, olvasd el Róbert kálváriáját a termosztáttal és a hűtőrács maszkkal. Ha Téged csak a hűtőrács maszkok érdekelnek, kattints ide és válaszd ki az autódhoz valót!

 

„Imádom az I-es Ford Focusom. Igazi igásló, a megbízhatóság bálványa. Nem versenyautó, de az 1.8-as motorjával viszonylag fürge még most is. Bár már rég túl van a nagykorúságon, a megbízhatósága a régi. Rengeteg cuccot fuvaroztam vele, mert még vonóhoroggal is rendelkezik 😊. Sok emléket szereztünk együtt. Elvitt minket már például Horvátországba és az országon belül is sok helyre. Sőt, a 2 évvel ezelőtti egyik nagy, hirtelen jött ónosesőben is biztonságosan elvitt minket a 80 km-re lévő anyósomhoz és a legnagyobb esőkben is megóvott minket.

Műszakilag patent, egy apróság kivételével

Bár az idő vasfoga és néhány parkolni kevésbé tudó pilóta áldásos munkája nyomott hagyott rajta, egyetlen műszaki hibája van. Azóta, hogy pár éve kicserélték a termosztátját, télen nagyon lassan melegszik a hűtővíz, nagyobb sebességnél sem az igazi, ami nem tesz túl jót a motornak. Akkortájt olvastam, hogy többen úgy jártak, hogy nem melegszik a hűtővíz. Mondtam is a szerelőnek, hogy gyári termosztátot tegyünk bele, még ha jó drága is lett volna, de mégis úgy döntött, hogy utángyártott termosztátot tesz bele, mert sokára ígérték a gyárit.

Mit lehet tenni, ha nem melegszik a hűtővíz?

Megoldás a hűtőrács maszk, ha lett volna…Hiába kerestem évek óta, sehol sem találtam I-es Ford Focusra való hűtőrács maszkot. Próbáltam okosban karton lappal helyettesíteni, de egyszer az autópályán majdnem felforrt a víz, azóta inkább hanyagolom ezt az ősi technológiát.

Még mindig nem melegszik a hűtővíz, de felcsillant a remény

Pár hete újra tettem egy próbát, felütöttem a Googlet, rákerestem a téli hűtőrács takaró maszkra és alig hittem a szememnek. Elém tárult a hőn vágyott hűtőrács maszk a legterelo.hu webshopján. Azon melegében meg is rendeltem, amit másnapra hozott is a futár.

Izgatottan csomagoltam ki, nagyon precízen bebugyolálták, aminek örültem, mert így tuti nem esik baja a szállításkor. Percek alatt fel is szereltem, nem igényelt nagy szakmai tudást. Ránézésre nem sok bizodalmam volt vele kapcsolatban, mert elsőre úgy tűnt, hogy túl sokat nem takart. Azonban, ha már megvettem és fel is tettem, csak kipróbáltam.

Aznap igencsak hűvös volt, „ideális teszt időszak”. Mentem is a városba ügyeket intézni és alig vártam a fejleményeket. Nem is kellett sokat várni a csodára, a mutató szépen kúszott felfelé, míg úgy felállt, mint ahogy fénykorában. A legjobb az volt, hogy a piros lámpánál, nyugalmi helyzetben sem lankadt a lelkesedése. Ekkor már tudtam, mekkora vásárt csináltam ezzel a hűtőrács maszkkal és nagyon boldog voltam, hogy a kedves öreg kisautóm végre nem fog szenvedni a hidegben.

A téli hűtőrács takaró maszknak más előnyei is lettek ám

Azontúl, hogy végre nem kell azon idegeskednem, hogy nem melegszik fel a hűtővíz, más praktikus előnye is lett a téli hűtőrács takaró maszknak. Hidegben a fűtés is hamarabb indul el, így sokkal komfortosabbakká váltak a rövidebb utak is. Így tulajdonképpen két legyet ütöttem egy csapásra.”

Róbertnek ezúton is köszönjük a bizalmat és még sok boldog kilométert kívánunk az autójával!

Amennyiben Neked is problémát okoz, hogy nem melegszik fel a hűtővíz az autódban, nézz szét téli hűtőrács takaró maszk webshopunkban, hátha találsz az autódhoz valót.