Mindenki tisztában van vele, hogy télen hideg motorral nem szabad elindulni! De mit tegyünk abban az esetben, ha nincs pár percünk sem járatni a motort, hiszen rohannunk kell a munkahelyünkre, iskolába kell vinnünk a gyerekeket vagy zárás előtt be kell ugranunk a boltba?! Erre nyújt megoldást a HEKO hűtőrács takaró maszk! Használatával búcsút inthetsz a motor bemelegedésére való várakozásnak! Ha a takaró maszkot használod, akkor a motor hamarabb eléri az ideális üzemi hőmérsékletet, így egy csomó időt megspórolsz magadnak a reggeli indulás során!

Milyen kárt tesz az autódban a hidegen járatás?

A motorkopás mellett más kellemetlen tényezőkkel is társul, ha hideg motorral indulunk el! Mi történik ilyenkor az autó motorjával? Hasonlóképp viselkedik, mint az emberi test ízületei és izomzata. Ha bemelegszik, akkor tud csak megfelelően működni. Máskülönben csak kopik és károsodik. Ha rendszeresen úgy használjuk autónkat, hogy a motor és a kipufogórendszer hideg marad, akkor rettentő súlyos mechanikai károkat tudunk okozni hőn szeretett négykerekű társunkban.

Mi az oka ennek? Egyszerű: a motor és a motorolaj nem melegszik át, akkor a motortérben és a kipufogórendszerben kicsapódó kondenzvíz reakcióba lép az égéstermékkel, hiszen a hidegben nem tud elpárologni. Ez pedig egy savas és szennyezett olajat eredményez, melynek kenőképessége csökken, és belülről emészti fel motorunkat. Rövid idő alatt olyan kopás is keletkezhet benne, mintha több ezer kilométert tettünk volna meg vele!

Röviden összefoglalva: nagyon fontos, hogy a motor indulás előtt elérje az üzemi hőfokát, hiszen enélkül hamar elöregszik!

A hideg motor veszélyes is?

Tudtad, hogy a kár mellett egyéb veszélyeket is rejt magában, ha hideg motorral indulsz el? A forgalomban mindig akadnak váratlan szituációk! Csak képzeld el, hogy hirtelen gyorsítanod kellene, hogy elkerülj egy veszélyes helyzetet, de nem sikerül, mert nem melegedett be eléggé a motor! Vagy kerülőúton kell haladnod egy baleset miatt, és emelkedőn kell felfelé menned, mely rettentően megterheli a hideg motort!

Most jogosan mondhatod, hogy ebben a rohanó világban nincs neked arra minden reggel öt perced, hogy járasd a motort! Hiszen a gyerekeket iskolába kell vinned, a feleséged munkahelye a város másik végén van, és most reggel jutott eszedbe, hogy egy ügyfélnek megígérted, hogy beugrasz hozzá még a munkád megkezdése előtt! Tudom miről beszélsz, hidd el! Nyugodj meg, van rá megoldás! Mégpedig a Heko téli hűtőrács takaró maszk! Hiszen használatával sokkal gyorsabban éri el a motor az üzemi hőmérsékletét, így nem kell percekig járatni autódat! Spórolj időt, pénzt, energiát!

Honnan tudod megrendelni?

Látogass el hűtőrács maszkokat forgalmazó webshopunkba! Ott már csak annyi a dolgod, hogy kiválasztod az autód pontos típusát, majd leadod a megrendelésed! Szinte minden autótípushoz találsz megfelelő változatot, legyen szó Skodáról, Daewoo-ról vagy Ladáról!

Mit tegyél, ha nem találsz autód típusához illő maszkot? Keress elérhetőségeink bármelyikén, hiszen termékeink feltöltése folyamatosan történik! Így előfordulhat, hogy már a raktáron van az adott típusból, de még nem került fel a webáruházba!

Gyerekjáték a felszerelése!

Csak fel kell csavaroznod a hűtőrácsra a maszkot, és már kész is! Ez csupán 2 percedet veszi igénybe! Ha úgy érzed, hogy egyedül nem boldogulsz, akkor szerelési útmutatónk segítségével is pofonegyszerűen felhelyezheted kocsidra a takaró maszkot!

Ha bármilyen kérdésed van, vagy elakadtál a rendelés leadása közben, keress minket elérhetőségeink bármelyikén!